اخرین اخبار و تازه های رشته زیست شناسی و منابع علمی ISI
مقاله ترجمه شده زیست شناسی 2017
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 19:53

سابقه و هدف : قهوه فراوان ترین مشروب مصرفی در جهان است. هرچند که تاثیر آن روی قلب و عروق بحث انگیز است. در معرض قرار گرفتن سلامت وابسته به ترکیب اصلی قهوه یعنی کافئین است. فعال سازی سیستم عصبی سمپاتیک بوسیله قهوه خطر بیماری های قلبی – عروقی را افزایش می دهد. اگرچه معلوم نیست که آیا این اثر قهوه بخاطر وجود کافئین است یا دیگر محتویاتی که در قهوه وجود دارد و حاوی کافئین نیستند.

مواد و روش ها : در ۱۵ فرد داوطلب (۶ فرد معتاد به قهوه و ۹ فرد غیر مصرفی قهوه (Nonhabitual )، بطور مداوم قبل و بعد از نوشیدن نوعی قهوه (اسپرسو) یا اسپرسویی فاقد کافئین است یا بعد از آنکه کافئین یا سالین (placebo) را بصورت داخل وریدی (۲۵۰ میلی گرم) تزریق کردیم فشار خون سرخرگی (BP)، ضربان قلب و فعالیت عصب سمپاتیک (MSA) اندازه گیری و ثبت شد. اثر کافئین و سالین داخل وریدی بر روی MSA در ۶۰ دقیقه افزایش MSA را تحت تاثیر کافئین نشان داد زمان قابل توجهی در شرایط تعامل با کافئین داخل وریدی و سالین وجود دارد بطوری که برای MSA، وجود کافئین باعث افزایش قابل توجهی در MSA در ۶۰ دقیقه می شود (فعالیت کل ۱/۱۴ ± ۲/۵۳ %) اما گروه سالین هیچ تاثیری بر روی MSA را نشان نداد. برای نوشیدن قهوه اثر مشابه زمانی قابل توجهی (فعالیت کل (۵۴٫۱±۲۲٫۵% مشاهده شد. افرادی که قهوه خوردند چه آنهایی که به آن معتاد بودند و چه آنهایی که nonhabitual بودند تغییرات مشابهی در MSA و BP پس از تزریق داخل وریدی کافئین نشان دادند، در حالی که نوشیدن قهوه فقط باعث افزایش فشار خون در مصرف کنندگان nonhabitual شده است، با وجود اینکه باعث افزایش قابل مقایسه ای در سطح کافئین در  MSA و پلاسما شد. در قهوه خورهای Nonhabitual فعال سازی مشابهی در MSA و فشار خون پس از تزریق کافئین،قهوه، قهوه بدون کافئین را نشان داد.
نتیجه گیری: بطور حاد، قهوه و کافئین باعث افزایش قابل مقایسه ای در MSA و BP در قهوه خورها nonhabitual می شود در حالی که در قهوه خورهای معتاد به قهوه، افزایش فشار خون مشاهده نشده علی رغم اینکه افزایش فعالیت MSA نسبت به قهوه مشاهده شد. از آنجایی که قهوه بدون کافئین نیز باعث افزایش فشار خون و MSA در قهوه خورهای nonhabitual می شود، مواد تشکیل دهنده دیگری جدا از کافئین باید مسئول افزایش فعالیت قلبی- عروقی باشد.  

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های پر مصرف در سراسر جهان است. اگر چه طعم و مزه آن یک فاکتور برای مصرف زیاد آن برای خواص محرک آن است. نوشیدن قهوه باعث افزایش عوارض قلبی- عروقی و مرگ و میر در بعضی افراد می شود اما نه در همه ی مطالعات اپیدمیولوژیکی. جالب توجه است که اخیرا یک اثر سودمند قهوه در مطالعه Scottish Heart Health گزارش شد. به همین ترتیب، نقش قهوه در پیشرفت افزایش فشار خون نیز بحث برانگیز است، از انجاییکه نوشیدن قهوه با کاهش و افزایش فشار خون ارتباط دارد و همچنین در بعضی مقالات هیچ تاثیری بر BP نشان داده نشده است.  
سیستم عصبی سمپاتیک (SNS) نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. در واقع، افزایش فعالیت سمپاتیک یک مکانیسم پاتوژنز در فشار خون بالا است. برهمکنش SNS در حال حاضر در بیماران مبتلا در مرز فشار خون بالا همچنین در زمان استرس ذهنی در فرزندان طبیعی دارای پدر و مادر با فشار خون بالا افزایش پیدا می کند که پیشنهاد می کند که فعال شدن متناوب SNS در دراز مدت منجر به افزایش مداوم فشار خون می شود.
قهوه حاوی چند صد مواد مختلف است اما اثرات آن روی حرکات خون و SNS عمدتا وابسته به کافئین است. در واقع، مدیریت کوتاه مدت کافئین در مصرف کنندگان نوشیدنی هایی بجز قهوه باعث افزایش فشار خون، فعالیت رنین پلاسما و کاته کول آمین می شود. اثرات مستقیم کافئین و قهوه روی فعالیت SNS، هنوز مانده تا تعیین شود، به ویژه از آنجایی که  قهوه فاقد کافئین
روی قلب و عروق اثر نمی گذارد. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر کافئین، همچنین قهوه فاقد کافئین به طور منظم روی فعالیت عصب سمپاتیک و گردش خون در انسان در in vivo است.

مواد و روش ها
افراد

فعالیت عصب سمپاتیک عضلات (MSA) بوسیله میکرونوروگرافی مورد مطالعه قرار گرفت
در عصب پرونئال در ۱۵ داوطلب سالم (جدول) مورد بررسی قرار گرفت. افراد سیگاری و فرزندانی که از پدر و مادر با فشار خون بالا هستند (عوامل مداخله گری که ممکن است روی فعالیت SNS تاثیر بگذارند) تحت تاثیر قرار می گیرند. کمیته اخلاق در دانشگاه Hospital Zürich (سوئیس) مطالعه را تایید، و داوطلبان قبل از مطالعه آگاهی پیدا کردند و رضایت داشتند.

.———————————————————————————————-

عنوان اصلی مقاله:  Drinking Independently of Caffeine Content : Role of Habitual Versus Nonhabitual Coffee Acutely Increases Sympathetic Nerve Activity and Blood Pressure

ترجمه فارسی عنوان:  قهوه بطور حاد و بطور مستقل از کافئین موجود در آن فشار خون و فعالیت عصب سمپاتیک را افزایش می دهد

تعداد صفحات انگلیسی: ۷ صفحه

تعداد صفحات ترجمه فارسی: ۱۰ صفحه

قیمت ترجمه فارسی:   ۱۶۰۰۰تومان

دانلود نسخه انگلیسی ژورنال و خرید ترجمه فارسی به صورت آنلاین  از لینک های پایین

 

برای دانلود رایگان اصل مقاله و خرید ترجمه اینجا کلیک کنید



:: موضوعات مرتبط: مقالات ترجمه شده زیست ، ،
منابع کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی 96
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 2:23


علم‌ زیست‌شناسی در قرن بیست و یكم به شكوفاترین مرحله خود رسیده است. پیوند این علم با سایر علوم پایه نظیر فیزیك و شیمی توانسته است كاربردهای بسیار زیادی را در سایر علوم ایجاد كند. یافتن پاسخ‌‌های صحیح برای سوالات بی‌شماری كه در ذهن بشر وجود دارد نیاز به كسب دانش تخصصی و چگونگی به كار بستن آن دارد لذا بدلیل گسترده بودن علم زیست‌شناسی لزوم ادامه تحصیل در گرایش‌‌های مختلف این رشته برای رسیدن به اهداف فوق شدیداً احساس می‌شود.

در دانشگاه سراسری رشته زیست‌شناسی به هفت گرایش تقسیم می‌شود كه همگی بوسیله كُد مشترك 1206 انتخاب شده و پس از قبولی در كنكور كارشناسی ارشد و مجاز شدن به انتخاب رشته، گرایش‌‌های مربوطه مشخص می‌شود. این گرایش‌‌ها به قرار زیر می‌باشند:

1) بیوفیزیك
2) علوم گیاهی
3) علوم جانوری
4) میكروبیولوژی
5) بیوشیمی
6) علوم سلولی و مولكولی
7) ژنتیك
8) بیوتكنولوژی پزشكی


منابع مطالعاتی


زبان عمومی:

1- گرامر زبان عمومی كلیه رشته‌های كارشناسی ارشد، تألیف وحید عسگری، انتشارات: كانون فرهنگی آموزش. 2- لغت: 504 absolutely essntial words , TOFEL flash (vocabulary) 3- درك مطلب : TOFEL flash (Reading)، -زبان انگلیسی عمومی 2(درك مطلب)، انتشارات كانون فرهنگی آموزش

زبان تخصصی: مجموعه تست‌های طبقه‌بندی شده زبان تخصصی (گردآوری مهدی سوار)

سلولی و مولكولی:
بیولوژی سلولی و مولكولی (lodish & Alberts) (ترجمه زیر نظر دتر شاهسون بهبودی) (همراه با CD)- زیست‌شناسی سلولی و مولكولی (مریم خالصی- رضا یوسفی)- زیست‌شناسی سلولی و مولكولی (دكتر احمد مجد)- مجموعه سؤالات كارشناسی ارشد سلولی و مولكولی با تحلیل كامل گزینه‌ها (تألیف و گردآوری برومند حسینی)

ژنتیك :
مجموعه درس‌های ژنتیك (مجتبی سهرابی) 4- درسنامه ژنتیك (P.C.Winter, G.I. Hickey) (زیر نظر دكتر یوسف سیدنا) – سؤالات كارشناسی ارشد ژنتیك (مینا اوحدی)- مجموعه تست‌های طبقه‌بندی شده ژنتیك و مولكولی (مجتبی سهرابی)

بیوشیمی:
بیوشیمی (Lehninger). بیوشیمی (Strayer)- مجموعه تست‌های طبقه‌بندی شده بیوشیمی (1) و (2) (مهدی سوار)

میكروبیولوژی:
میكروبیولوژی (زینسر) میكروبیولوژی عمومی‌(دكتر ملك‌زاده). میكروبیولوژی پزشكی (جاوتز). میكروب كاربردی (كروگر) میكروب محیطی(شایسته سپهر) میكروب غذایی (فرازیر) ایمونولوژی (دكتر محمد وجدگانی) ویروس شناسی (دكترناطق) انگل شناسی پزشكی (دكتر هرمزد اورمزدی) قارچ شناسی پزشكی ( دكتر امامی و همكاران) – مجموعه تست‌های طبقه‌بندی شده میكروب‌شناسی، ویروس‌شناسی، ایمونولوژی (گردآوری مهدی سوار)

بیوفیزیك:
بیوفیزیك (دكتر رضایی)- مجموعه تست‌های طبقه‌بندی شده بیوفیزیك

گیاه شناسی:
1ـ گیاه شناسی پایه، (احمد قهرمان) 2جلد. زیست‌شناسی گیاهی (محمد پاك فطرت)- رشد و نمو گیاهی (دكتر خاوری نژاد)

فیزیولوژی گیاهی:
1ـ فیزیولوژی گیاهی (حسن ابراهیم زاده) 4جلد- فتوسنتز در گیاهان عالی (دكتر خاوری نژاد)

جانور شناسی:
1 ـ جانورشناسی عمومی‌(دكتر طلعت حبیبی). زیست‌جانوری (دكتر محمدرضا یزدیان) 2ـ بافت شناسی انسانی پایه (دكتر محمد صادق رجحان). 3- جانور شناسی مهره داران (محمد درویش) 4- جنین شناسی (كاظم پریور)

فیزیولوژی جانوری:
فیزیولوژی پزشكی (گایتون).

شیمی فیزیك:
شیمی فیزیك (دكتر صبوری)

شیمی آلی:
شیمی آلی (موریسون و بوید 1 و 2 و 3)

بیوتكنولوژی:
مولكولی پیشرفته (مریم خالصی)- پیش درآمدی بر مهندسی ژنتیك (دسمونداس- تی-نیكول) ترجمه دكتر محمود امین لاری.



:: موضوعات مرتبط: کنکور ارشد زیست شناسی، ،
:: برچسب‌ها: منابع کنکور کارشناسی ارشد ، منابع کنکور کارشناسی ارشد زیست 86 ، منابع کنکور ارشد,
کليد سوالات کنکور کارشناسي ارشد زیست شناسی
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 2:18

 

لطفا جهت دانلود سوالات 91 کليک کنيد

لطفا جهت دانلود کلید سوالات 91 کليک کنيد

 



:: موضوعات مرتبط: نمونه سولات زیست شناسی، ،
:: برچسب‌ها: نمونه سوالات زیست شناسی ، نمونه سوالات رشته زیست 91,
تغییر منابع گرایش های زیست شناسی در کنکور ارشد وزارت علوم
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 2:13

نام گرایشها:

علوم سلولي و ملكولي
ژنتيك
ميكروبيولوژي
بيوشيمي
بيوفيزيك
زيست فناوري (ميكروبي)

نام دروس:

1- زبان عمومي و تخصصي، 2- مجموعه زيست شناسي (شامل: گياهي، جانوري، ميكروبي، سلولي، ملكولي، ژنتيك، بيوشيمي، بيوفيزيك، اكولوژي و تكامل)، 3- ژنتيك، 4- بيوشيمي، 5- سلولي و ملكولي، 6- ميكروبيولوژي، 7- مجموعه ويروس شناسي، قارچ شناسي و ايمني شناسي، 8- بيوفيزيك

مواد امتحاني و ضرايب:
1- علوم سلولي و ملكولي (0،1،2،4،2،2،3،2)
2- ژنتيك (1،0،2،2،2،4،3،2)
ضرايب دروس 3- ميكروبيولوژي (0،2،4،1،2،2،3،2)
4- بيو شيمي (2،0،1،2،4،2،3،2)
5- بيوفيزيك (4،0،1،3،2،1،3،2)
6- بيوتكنولوژي (ميكروبي) (1،2،3،0،2،3،3،2)



:: موضوعات مرتبط: کنکور ارشد زیست شناسی، ،
:: برچسب‌ها: منابع کنکور کارشناسی ارشد ، منابع کنکور کارشناسی ارشد زیست 86 ، منابع کنکور ارشد,
منابع کنکور کارشناسی ارشد زیست شناسی
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 2:11

علم‌ زیست‌شناسی در قرن بیست و یكم به شكوفاترین مرحله خود رسیده است. پیوند این علم با سایر علوم پایه نظیر فیزیك و شیمی توانسته است كاربردهای بسیار زیادی را در سایر علوم ایجاد كند. یافتن پاسخ‌‌های صحیح برای سوالات بی‌شماری كه در ذهن بشر وجود دارد نیاز به كسب دانش تخصصی و چگونگی به كار بستن آن دارد لذا بدلیل گسترده بودن علم زیست‌شناسی لزوم ادامه تحصیل در گرایش‌‌های مختلف این رشته برای رسیدن به اهداف فوق شدیداً احساس می‌شود.

در دانشگاه سراسری رشته زیست‌شناسی به هفت گرایش تقسیم می‌شود كه همگی بوسیله كُد مشترك 1206 انتخاب شده و پس از قبولی در كنكور كارشناسی ارشد و مجاز شدن به انتخاب رشته، گرایش‌‌های مربوطه مشخص می‌شود. این گرایش‌‌ها به قرار زیر می‌باشند:



:: موضوعات مرتبط: کنکور ارشد زیست شناسی، ،
:: برچسب‌ها: منابع کنکور کارشناسی ارشد ، منابع کنکور کارشناسی ارشد زیست 86 ، منابع کنکور ارشد ,