اخرین اخبار و تازه های رشته زیست شناسی و منابع علمی ISI
مقاله انگلیسی زیست شناسی با ترجمه فارسی
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 12:25

 

چکیده

آسیبها و امراض ایجاد شده توسط نمونه های نوکاردیا ناشناخته هستند و دامنه وسیعی از علائم بالینی را در بیماران بدون سیستم ایمنی و یا دارای سیستم ایمنی دار اختلال از خود نشان می دهند. تشخیص نوکاردیوسیس به سادگی همراه با اشتباه است زیرا هیچ علامت بیماری مشخصی ندارد.

ما یک مورد از بیماری نوکاردیا را با جزئیات ارائه می کنیم و توضیح خلاصه ای از ۸ مورد دیگر همراه با نوع منحصر به فردی از نوکاردیا وترنا که در بیمارستان ما طی دوره ای ۵ ساله تشخیص داده شد را می دهیم. تنوع علائم بالینی، شناسه و شناسایی میکروبیولوژیکی و اصول کلی نوکاردیوسیس مرور شده اند.

کلمات کلیدی: اختلال در سیستم ایمنی، نوکاردیا، نوکاردیا وترنا، نوکاردیوسیس، سولفونامید، تریم توپریم.

————————————————————————————————————–

عنوان اصلی مقاله:   Nocardiosis: a case series and a mini review of clinical and microbiological features

ترجمه فارسی عنوان: نوکاردیوسیس: یک نمونه و مروری خرد بر ویژگی های بالینی و میکروبیولوژیکی

تعداد صفحات انگلیسی:  ۴ صفحه

تعداد صفحات ترجمه فارسی: ۱۴ صفحه 

قیمت ترجمه فارسی:  ۱۶۸۰۰تومان

دانلود رایگان نسخه انگلیسی ژورنال و خرید ترجمه فارسی به صورت آنلاین  از لینک های پایین

 

برای دانلود رایگان اصل مقاله و خرید ترجمه اینجا کلیک کنید



:: موضوعات مرتبط: مقالات ترجمه شده زیست ، ،
:: برچسب‌ها: اختلال در سیستم ایمنی، نوکاردیا، نوکاردیا وترنا، نوکاردیوسیس، سولفونامید، تریم توپریم, ,
ساختن گلبول خون از برنج
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 22:13

استخراج سرم آلبومين از برنج دست ورزي شده ژنتيک بزودي مي تواند مشکل کمبود منابع خوني و اهدا کننده هاي خون را در جهان برطرف سازد.

    شايعه چکيدن خون از سنگ و چوب در ميان بسياري از اقوام همچنان رواج دارد که بسياري آن را غيرممکن مي دانند، با اين حال محققان به تازگي اعلام کرده اند با ايجاد تغييرات کوچک ژنتيک بزودي مي توان شاهد چکيدن خون يا دست کم پروتئيني از خون از دانه هاي برنج بود.

    محققان در گزارش خود از مطالعه اي که به تازگي انجام گرفته توضيح مي دهند که مي توانند مقادير قابل توجهي از پروتئين سرم آلبومين را از دانه هاي برنج استخراج کنند.

    اين پروتئين به دليل نقش کليدي که در ساخت دارو و واکسن و همچنين درمان بيماران مبتلابه سوختگي شديد، خونريزي شديد و آسيب ديدگي کبدي دارد يکي از پرمصرف ترين انواع پروتئين خوني در سرتاسر جهان است. نخستين منبع پروتئين درماني خون هاي اهدا شده توسط انسان هاست که از محدوديت هاي بالايي برخوردار است.

 

    از اين رو محققان در سرتاسر جهان به منظور غلبه بر محدوديت هايي از قبيل کمبود منابع خوني و آلوده بودن خون هاي اهدايي در تلاش بوده اند تا جايگزيني مناسب را با استفاده از مخمرها و باکتري ها به وجود آورند يا اين پروتئين را در ارگانيزم هاي دست ورزي شده از قبيل گاوها يا گياه تنباکو توليد کنند.

 

 

 

 

روزنامه ايران، شماره 4931 به تاريخ 12/8/90، صفحه 10 (دانش)



:: موضوعات مرتبط: مقالات مهندسی زیست، ،
:: برچسب‌ها: ساختن گلبول خون از برنج,
هورمون گیاهی اتیلن
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 22:8

اتیلن

اتیلن از لحاظ آن که به حالت گاز است یک هورمون غیر معمولی است. در اوایل قرن نوزدهم ، پرورش دهندگان میوه کوشیدند تا رنگ و طعم مرکبات را با قرار دادن آنها در اتاقی که با بخاری زغال سنگی گرم می‌شد مرغوبتر کنند. مدتها تصور می‌شد که گرما سبب رسیدن میوه می‌شود. سپس پژوهشهای فراوان نشان داد که در حقیقت فرآورده‌های کروسن سبب رسیدن میوه ها می‌شوند. از بین این فرآورده‌ها ، گاز اتیلن ، گاز بسیار فعال تشخیص داده شد. به دنبال آن دانسته شد که اتیلن بوسیله گیاهان هم تولید می‌شود. این گاز قبل از رسیدن میوه‌ها در گیاه تولید می‌شود و مسئول تغییرات رنگ ، بافت و ترکیبات شیمیایی هنگام رسیدن آنهاست.

اکسین در تراکم معین سبب تولید مقدار زیادی اتیلن در گیاه می‌شود. هنگامی که پیری برگ آغاز می‌شود اتیلن تنظیم کننده اصلی ریزش برگ است این گاز سبب تسریع در سنتز آنزیم سلولاز و آزاد شدن آن می‌شود. این آنزیم دیواره‌های یاخته را از بین می‌برد. اگر پیش از آغاز پیری برگ اکسین به آن اضافه شود، از پیری برگ جلوگیری می‌گردد. ولی پس از تشکیل لایه ریزش ، اکسین ریزش برگ را با تحریک تولید اتیلن ، تسریع می‌کند.



:: موضوعات مرتبط: مقالات مهندسی زیست، ،
همه چیز درباره آپتامر ها وبیوسنسور ها
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 22:5


آپتامرها اولیگونوکلئوتیدهائی تک زنجیره اي با تمایل بسیار بالا براي اتصال به RNA یا DNA مولکول هدف خود می باشند. آن ها با اختصاصیت و بهگزینی بسیار بالا به واسطه ویژگی شکل ساختمان سوم خود به مولکول هدف متصل می شوند. لغت آپتامر از کلمه لاتین آپتوس به معنی مناسب گرفته شده است که رفتار قفل و کلید را با مولکول هدف خود دارد، و از این جهت شباهت بسیاري به آنتی بادي ها دارند.
 آپتامرها کاربردهای بالقوه ای در وسائل آنالیز گر شامل بیوسنسورها و عوامل درمانی “therqputic agents” دارند. اندازه آنها بین 6 تا 40 کیلودالتون است و گاهی دارای ساختارهای سه بعدی ویژه و پیچیده هستند.

 آپتامرها می توان بر علیه یونها مثلاً Zn +2، تولید نوکلئوتیدها، ATP ، اولیگوپپتیدها گلیکوپروتئینهای بزرگ مثل CD4 و … ایجاد کرد. به محلهای اتصال آپتامر«آپتاتوپ» می گویند. در استفاده های in vivo برای آپتامرها می توان از آنها به عنوان Magic bullet استفاده کرد که ملکول مورد نظر را تعقیب کرده و از بین ببرند.

 حال به چگونگی استفاده از آپتامرها برای ساخت بیوسنسورها می پردازیم توانائی های این بیوسنسورها عبارتند از: اندازه گیری همزمان صدها گونه ملکولی متفاوت ،حساسیت بسیار بالا،اختصاصیت بسیار بالا ، آنالیز سریع، اصول شیمیایی بسیار ساده که به راحتی می تواند اتوماتیک شود. مسأله مهمتر در مورد بیوسنسورها استفاده از یک تکنیک فلئورسنت بسیار حساس به صورتی است که می تواند یک ملکول را شناسائی کند. در مورد تکنیک فلئورسنت روشهای محو تدریجی ناحیه تحریک شده بسیار قدرتمند هستند. در این تکنیک ها آپتامر را روی یک اسلاید شیشه ای قرار می دهند. در این حالت اگر چه نور ایجاد شده تماماً بازتابش می شود مقداری انرژی به بیرون شیشه در محیط گسترش پیدا می کند که بصورت تعریفی یک ناحیه الکترومگنیک تخریبی را نزدیک سطح شیشه ایجاد می کند این ناحیه را evanescance field می گویند.



:: موضوعات مرتبط: مقالات مهندسی زیست، ،
:: برچسب‌ها: ه آپتامر ها وبیوسنسور ها,
خارخاسک گیاه خواب آور و عضله ساز
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 20:32

تریبولوس (tribulus) یکی از مکمل‌های بدنسازی است که تازگی در ایران هم استفاده از آن رایج شده. کپسول‌هایی که از گیاه تریبولوس ترستریس پر شده و روزی یکی دو تا از آن خورده می‌شود. نکته جالبش اینجاست که دقیقا همین گونه بومی ایران و خودرو است. در فارسی به آن «خارخاسک» می‌گویند و عطاری‌ها سیری ۳ هزار تومان آن را می‌فروشند. توی کپسول همین را پودر کردند و ریختند و بیش از صد برابر گرانتر می‌فروشند!

اثر این گیاه  بیشتر خواب‌اور است و البته همین خواب‌آور بودن و عمیق کردن خواب یعنی افزایش تستسترون و عضله‌سازی بیشتر.

چون عضله‌سازی‌های بدن در خواب عمیق انجام می‌شوند. مکانیسم اثرش هم شباهتهایی به داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی مثل آسپرین دارد.



:: موضوعات مرتبط: مقالات مهندسی زیست، ،
:: برچسب‌ها: خارخاسک گیاه خواب آور,